torsdag, juni 06, 2013

Flaggbilder

Jag kan inte låta bli att dela med mig av några udda bilder. Organisationen AEGEE är vårens bekantskap.








Varför finns det många språk?

Jag läser som bäst en förvånansvärt intressant kursbok som diskuterar språkinlärning. Efter att ha diskuterat olika teorier kommer författaren fram till att människans förmåga att lära sig språk beror på evolution, att evolutionen gjort att de människor som hade förmågan att kommunicera överlevde. Istället för att haka upp mig på den aspekten, som man kan diskutera i det oändliga, vill jag istället gå vidare till nästa paragraf:

Om språk är ett resultat av evolution, hur kommer det då sig att det finns så många språk? Dessa olika språk tenderar ju att skapa splittring bland människorna. Enligt Baker /.../ beror det på att det finns behov av att gömma information. Alltså härleds existensen av olika språk på att människor inte bara har behov av att bli bättre på att kommunicera, utan också på att de vill göra människor som inte hör till deras språkgrupp frustrerade och förvirrade. [Min egen fria översättning från italienska]

Vi överlever för att vi kan kommunicera, men ändå lever vi för att inte kommunicera. Åtminstone inte allt. Och inte åt alla.

Säg den som inte blir förvirrad!?