tisdag, april 23, 2013

Bristande fiskkunskaper

Dagens udda händelse var definitivt då min professor frågade mig hur man uttalar skrei (en typ av torsk) på norska. Nu sitter jag och funderar om jag någonsin ens ätit torsk. Äter vi mycket torsk i Finland?

Han blev förstås besviken att hans unika nordiska exemplar i klassrummet inte ens visste vad skrei var för något, och undrade om jag överhuvudtaget äter fisk. Själv tycker jag att jag äter ganska mycket fisk i Finland och skulle förstås imponera honom med alla de fisksorter som jag är van med att äta ... bara för att inse att jag inte har en blekaste aning om hur man pratar om fisk på vilket som helst annat språk än svenska.

Idag var nog inte min dag för att briljera.

Kursupplägget i Italien

Jag blir inte klok på det det italienska universitetssystemet! Över påsken hade vi en "liten" paus från en kurs på tre veckor, och har nu hunnit ha exakt fem lektioner förrän det är dags för en ny paus på två veckor. WHAT!? Vad är det för vits att gå en kurs om den aldrig går!

Veckans Siena bilder

Att Italien är fasinerande och Toskana vackert, det är inget nytt, men jag måste ändå säga att Siena är min absoluta favoritplats. Det är så otroligt vackert här! Med tanke på att jag varit här sedan början av augusti och tycker jag att det säger någt att jag fortfarande hittar nya vinklar att fotografera. Det här är den senaste veckans bildskörd från min favoritstad. 

Igår ramlade jag av misstag in på den här gatan









Syrener i blom

Nyutslagna löv
 

Siciliansk musik på en trädgårdsöppning