tisdag, april 09, 2013

Turister i Siena


Vissa går med shorts, andra med fodrade jackor, halsdukar och vantar. 

Obekvämt resande

Jag vet inte vad som hänt med flyglinjerna mellan Italien och Finland, den ena är värre än den andra. Jag har gjort ett försök att titta på priser för hemresan men alla alternativ är helt orimliga. För något år sedan var det inget problem att hitta ett direktflyg från Helsingfors till Rom, men nu är det bästa alternativet jag hittar en resa från Helsingfors till Rom på 10 h. Och då är jag ju bara i Helsingfors. Att hitta något till flygplatserna i Österbotten är en helt annan historia. Reser folk inte på sommaren, eller vad är det fråga om!?

Orättvist behandlad

En sekvens ur gårdagens lingvistik föreläsning inför nästa veckas individuella presentationer:

"Jasså, måste ni alla gå ut ur klassrummet klockan 14 på måndag? Också ni som är utbyteselever? (vi är två stycken). Ja då gör vi så att ni utbyteselever får hålla er presentation då alla andra är borta. Det blir ju förstås ingen här att lyssna på era presentationer, men det gör ingenting.", säger min professor.

Exakt hur motiverad tror du att jag är att jobba på min presentation!? Jag har redan spenderat timtal på den, och sitter nu och kokar av ilska av att bli behandlad orättvist.