tisdag, april 16, 2013

Varför inte smaka

I kväll i köket satt en italienare från Sicilien, en holländare, en kines och jag. Jag hivar fram en påse med salmiak och alla smakar lite motvilligt. Killen från Sicilien börjar tillreda sin pizza sådär lagom sent, när vi andra redan ätit för länge sedan, och vi tappar alla hakan av förvåning när han breder ut en hel gräddförpackning på pizzan. Det såg för förfärligt ut, men eftersom jag tvingat honom att äta salmiak kunde jag ju inte var sämre och smakade på hans pizza (vilken faktiskt var riktigt god). Då är det min kinesiska väns tur att ta fram en mystisk påse ur kylskåpet. Där tar däremot all smakarglädje slut, vi vrider oss alla tre på stolarna när vi ser att i påsen finns det torkade kycklingfötter.

Jag skäms över att erkänna att jag inte har tillräckligt med mod för att smaka på det som hon klassar som en delikatess. Jag inser att nästa gång jag blir bjuden på det finns ett nej inte som ett alternativ.

En tur i Chianti

I helgen blev det en riktigt ordentlig rundtur i Chianti. Chianti är ett område mer eller mindre mellan Florence och Siena som är känt för sitt vin. Den blev ganska mycket grundligare än vi tänkt från början, dels pga av dålig kommunikation, dålig information och en hel del förvirring när vi skulle köra. Vackert vackert vackert, men inget för den som har tendens att bli åksjuk i bilen. 

Här kommer en riktig bildbomb.


Utanför bilfönstret breder vinodlingarna ut sig över kullarna

Det är inte det lättaste att hitta rätt bland de krokiga vägarna






Borgen i Montefioralle 





















Greve in Chianti









Vi hann också en sväng via Florence










På en kulle ute bland olivodlingarna