onsdag, april 10, 2013

Här hittar du mig

Underskatta aldrig bibliotek, det har jag lärt mig den här veckan. Det är exakt där jag befunnit mig, och oj vad effektiv man kan vara när man väl kommer in i studierytmen tillsammans med hundratals andra studeranden som kämpar för att få en av de åtråvärda sittplatserna på ett av biblioteken i Siena. Ja, för kommer man inte före klockan 10 kan det vara svårt att få en plats. Man vänjer sig förvånansvärt snabbt med ljuden av stolar som flyttas, folk som bläddrar i böcker och telefoner som vibrerar på borden.

En duva till påsken

Hittade den här bilden från påsken i min dator. Italienare tycker att det passar bra att äta kakor formade som duvor till påsk. Varför? Bra fråga!


Den ekonomiska krisen i vardagslivet

Den ekonomiska krisen är relativt påtaglig i vardagslivet i Italien. Det är ofta en av de första samtalsämnen som kommer upp när jag träffar mina italienska vänner, speciellt när jag träffar en person från Italien för första gången.

I Livorno såg jag den annonsen, den är skriven en italiensk kille som blivit utan jobb och nu försöker få ihop pengar genom att ta hand om andras hundar.

Det finns en sorglig underton i vardagslivet, den kanske inte är den lättaste att förnimma. Men den finns.