måndag, januari 21, 2013

Grönsaksutbud i januari

Häromdagen slog det mig att det är JANUARI och jag handlar inhemska grönsaker. Vad sägs om inhemska tomater och gurkor, båda för mindre än 2 euro kg?

Kunskapens vägg

Det italienska universitets sätt att formulera målen för ett examenstillfälle håller på att ta knäcken på mig. Dessa DETALJKUNSKAPER hör inte hemma i mitt huvud.

Min överlevnadsteknik består av att försöka strukturera upp dessa detaljer på min vägg. Min kämpis tycker att det får mig att se ut som en psykopat som söker efter nästa mordoffer ;)

Jag föredrar att skoja bort situationen, för helst av allt skulle jag aldrig vilja se den där kursboken igen. Den väcker en helt ny sida i mig, en sida som är full av frustration och ilska. Jag gillar det inte.





Bagarglädje


Det ser gott ut, det som mina bagarglädje resulterade i häromdagen. Däremot var det en kaka fylld med alldeles för många smaker: för mycket mörkchoklad, för många pepparkakskryddor, för mycket havssalt.

Och ja, det ni ser på bilden är en äkta hederlig plasttallrik. Det är det som finns till buds i mitt kök. Det finns möjlighet att välja mellan den på bilden ovan och de som har en skrikig orange färg. Man vänjer sig förvånansvärt snabbt! :)