onsdag, november 21, 2012

Onsdagsfeelis

Såhär känns det inför morgondagens tent.

Faktumet att jag sitter och söker bilder på nätet på hur jag känner mig, när jag egentligen borde försöka tynga in lite mer information i mitt förkylda huvud kanske säger ännu mera än mitt bildval.

Eller så kan man också tolka det ur den synvinkeln att jag behöver få uttrycka mig på något sätt och inte hittar de rätta orden.

Äh, det finns ingen bra bortförklaring. Jag måste helt enkelt bara försöka studera lite till.

En solig novemberonsdag

Okej, jag erkänner att hösten i Italien kan vara både kall, regnig och ruskig, men rätt så ofta dyker det upp dagar med strålande solsken och en alldeles klarblå himmel! Som idag.


Vadå vara diskret?

Efter den gången då professorn avbröt föreläsningen då han märkte att jag satt och stickade har jag varit mera uppmärksam på hur de andra studeranden beter sig under lektionerna. Och till min förvåning kan jag meddela att de flesta (åtminstone verkar) vara väldigt uppmärksamma på det som professorn säger. Att gå ut halvvägs under föreläsning, att pilla på telefonen och att rita gubbar i häftet förekommer också här, men faktiskt verkar de flesta lyssna förvånansvärt noggrant.

DÄREMOT - vad jag inte kan förstå är att det anses vara okej att snyta sig högt och ljudligt mitt under föreläsningen.

Gult i mörkret

Sienas fästning är idealisk att springa på eller runt en mörk höstkväll när man inte vill snubbla på kullerstenarna som utgör de smala gränderna i stadskärnan.

De gula löven har nu intagit staden. Däremot är gräsmattorna ännu gröna.

Nedanför fästningen

Ovanpå fästningen 
Ovanpå fästningen