torsdag, november 15, 2012

I behov av upplysning

Jag hade aldrig förväntat mig att det här skulle vara lingvistik. Det känns mera som en matematikkurs med begrepp på hebreiska och instruktioner på turkiska. Jag sliter mitt hår och tummar sönder min bok för att få kläm på det. I timtal. Suck. Tenten har jag på torsdag, åtminstone vet jag att jag försöker.

Italienskt utseende

Jag tror jag aldrig sett så många personer med lockigt hår som i Italien! Både bland killar och tjejer. Nästan alla tjejer här har långt hår, vilket gör att lockarna kommer ännu bättre fram. Tjejer med rakt hår är faktiskt i minoritet. Nästan alla har åtminstone vågigt hår, och skruvlockar av alla de slag är vardagsmat.

Jag har nästan slutat vända mig om på gatan för att beundra människors vackra lockiga hår. Nästan.


Mera om översvämningarna

Jag vet inte om det hörts om översvämningarna i Italien utanför Italien?


I Sienas närområde har det sett ut såhär:


Bilden är tagen härifrån. Se länken för flera bilder.




Rom 


Bilden hämtad härifrån. Se länken för flera bilder.

Se en video här

Mogna oliver

Just nu är det skördesäsong för oliver. Jag gick en sväng bakom universitetsmatsalen och hittade en man på en stege som plockade oliver. Han använde ett verktyg som såg ut som en lingonplockare men med betydligt förre taggar. Under trädet hade han ett stort nät som samlade upp oliverna som han drog när från trädet.

Jag kunde förstås inte låta bli att ställa några frågor om olivplockning, fast han var inte speciellt ivrig på att berätta om plockandets ädla konst, istället ville han hellre prata om vad italienarna gör när det regnar. En humor som jag har svårt att förstå mig på.