fredag, september 21, 2012

Skördetid

Jag kan inte få nog av att beundra alla de vackra vinodlingarna som i Toscana finns i samma utsträckning som vi i Finland har gran och tall. September är skördemånaden för vindruvorna, och överallt ser man tunga vindruvsklasar hänga från vindruvsplantorna. Och vilken doft ...








Agriturism Italien

Agriturism i Umbrien



Jag har den stora glädjen att få upptäcka ännu en sida av Italien, agriturismen. Det är helt ljuvligt att få bo på en helt vanlig bondgård ute på landsbygden. Bondgård i Toscana innebär i praktiken att det är en gård som odlar vinrankar och olivträd.

En självmordsbenägen staty

I San Gimignano

Kan man som fotograf vara diskret med denna?


Höststart


Under de senaste dagarna har det hänt många saker som inte dokumenterats på grund av en internettorka orsakad av ett åskväder. Jag har återvänt till Siena, flyttat in i min nya lägenhet, hälsat mina föräldrar välkomna till Toscana, inlett min karriär på universitet i Siena och konstaterat att hösten har anlänt också här.
Igår var jag på ett av välkomsttillfällen för utbyteselever i Siena. Men jag vet fortfarande inte om jag kan börja studera här eller inte, det enda jag hört från universitetet är ett mejl med ansökningsblanketterna bifogade som jag fick i ... hm ... april? Jag har tydligen blivit helt tagen av den avslappnade italienska attityden, för på välkomsttillfället träffade jag några andra studeranden som tydligen hade skrivit in sig på universitet. Tydligen har jag varit i Italien nästan två månader utan att tanken slagit mig att jag borde skriva in mig. Jag vet inte vem som är värre, universitet eller jag.