tisdag, januari 22, 2013

Det jag tagit för givet

Jag har som sagt en psykologi examen på torsdag, jag har tjatat om den nu ett bra tag. Det räcker dock inte att veta att man har en examen man måste också veta var och vilket klockslag som den kommer att hållas. Det låter som en banal fråga att ta reda, men det är inte så enkelt som man skulle kunna tro.



En checklista för att ta reda på var och när en examen hålls:



1. Fråga kurskamraterna
- dem har jag inte sett sedan början av december då sista kurstillfället hölls

2. Fråga professorn efter en föreläsning
- går inte heller, har inte sett till honom på flera månader

3. Skriv ett mejl åt professorn
- det var ett bra försök, men jag fick aldrig ett svar

4. Fråga en mer erfaren studeranden på universitetet
- bästa idén hittills, jag lärde mig att det finns en websida för att anmäla sig till examen, och det går fin fint så länge man har ett matrikelnummer (skulle mejlas åt mig i början av hösten, tror ni att jag har fått det!?) och ett lösenord (just det, dream on, det kommer jag aldrig att få när jag efter ett halvår inte ens har en matrikelnummer). Kanske något vi borde blivit informerad om när vi anlände i höstas?

5.
Nu är goda råd dyra, det är dags att utlysa en officiell jakt för att få tag på professorn, tydligen är det enda sättet att få veta något. Det gäller alltså att pricka in den ena gången i veckan som han har mottagning på sitt rum, och tro det eller ej, men professorn dyker upp och han skriver ner namnen på oss för examen på torsdag.




Jaa just det, vilken tid hålls examen då? Den är muntlig och hålls individuellt med honom. Det här var hans svar:
"Det finns trettio namn före er på listan, men jag vet inte om alla kommer att dyka upp, alltså är det omöjligt för mig att säga vilken tid som det blir er tur."

Jaha? JAHA?

"Dyk upp någon gång efter klockan 12 och så blir det er tur efter att en kille som heter Oronzo."

Just det, "klart" som korvspad.




På vägen hem säger min väninna som idag lyckades få tag på platsen för var två av hennes examen kommer att hållas "Jag känner mig så glad, inte för att jag vet att jag kommer att klara av mina examen, utan för att jag äntligen vet var de kommer att hållas så att jag alltså kan ha en chans att komma igenom dem."

Välkommen till universitetsvärlden i Italien.