torsdag, februari 21, 2013

Nutella

Det här har jag lärt mig i Italien. Rätten kallas Nutella + sked och ger resultatet dåligt samvete.




Skillnad Sverige Italien

Bortsett från att jag har glömt bort några av mina koder har jag haft en ytterst positiv upplevelse av att köpa biljetter på internet för min lilla Sverige resa som närmare sig med stormsteg. Jag behöver inte ens skriva ut biljetten, det räcker med att jag visar den på min telefon! Sådana nymodigheter har jag inte stött på här, här får man minsann söka land och rika efter någon liten butik som har en gammal printer. Jag har på känn att min resa till Sverige kommer att påminna mig om vissa nymodigheter som jag lärt mig att inte ta för givet.

Konst och aperitivo

Igår ställde min vän ut sin konst för första gången. Jag var fascinerad av konceptet, så jag tog några bilder för att låta er få veta hur det hela gick till.

Mina två favoriter




I Italien finns det konceptet aperitivo, som för mig var något helt obekant före jag kom hit. En aperitivo är en typ av snacks som man äter före middagen. Det går ut på att man köper en alkoholhaltig dryck, t ex ett glas vin i en bar och så får man fritt plocka åt sig av de snacks som finns framställda. Det brukar finnas olika typer av bröd, blandningar att sätta på brödet, pizza, bruschetta, ost- och skinka bitar, grönsaksbitar, chips, nötter och friterade bröd- eller grönsaksbitar. Kort sagt, väljer man rätt ställa för en apiritivo finns det inga behov av att äta middag. Att gå för en aperitivo är ett enkelt och roligt sätt att träffa vänner och bekanta. Det finns också otaliga ställen som erbjuder aperitivon om kvällarna.

För att komma tillbaka till konstutsällningen, var det alltså min vän som ställt ut sin konst för första gången i samband med en aperitivo. Det som gjorde hela tillställningen så mysig var att baren var otroligt liten, alla möbler var udda och passade inte ihop, maten var delikat, vinet var specialbeställt för tillfället och serverades av en man i kostym, musiken var bra och spelades med lagom hög volym och stämningen var avspänd och positiv.


En liten bar. Precis så här bred var den.

Claudia som står för konsten i mitten.