måndag, augusti 20, 2012

Att söka lägenhet i Italien, del 2


Att söka lägenhet i Italien ser ut såhär. Min strategi för att hitta en lägenhet är att försöka FÖRSTÅ vad personen i andra sidan telefonluren säger. Det betyder i praktiken att man får dra ner på de krav man kan ha då man behärskar språket felfritt. Trots allt måste jag säga att det är fantastiskt spännande och oftast kul att lära sig ett nytt språk. En kryddad vardag har väl ingen tagit skada av än så länge.

En italiensk lösning


Låt mig få presentera en vardaglig syn i Italien, "allt i allo"-automaten. Du hittar den där du minst anar det, och om du inte använt upp alla dina mynt till att dricka italienskt kaffe kan du köpa det mesta från den här automaten. Ovanstående exemplar kan erbjuda dig saker allt från pastasås till graviditetstest.

Att söka lägenhet i Italien, del 1

Det är inte precis varje dag som man söker en lägenhet på italienska. Idag hade jag ännu ett frustrerande telefonsamtal på italienska då jag inte hur jag än försökte kunde förstå allt vad mannen sade. Det är så frustrerande att inte förstå! Det roliga är att mannen mitt i allt började räkna upp ett flertal städer i Italien, och ni kan ju gissa att jag som redan var alldeles lagom förvirrad blev ännu mera förvirrad! Nu efteråt gissar jag att han ville bokstavera ett namn åt mig genom att räkna upp städer, men gissa om en sådan sak kan var förvirrande när man som utlänning dimper ner i ny kultur! Nästa gång jag är i Finland och skall beskriva något för en utlänning vet jag åtminstone hur jag inte skall göra ;)