lördag, september 01, 2012

San Gimignano, Toscana


En stad känd för sina många klocktorn

De 13 klocktornen var imponerade, även om de ursprungligen var 72 st.

En vacker dörrklocka.
Ringen är förstås till för att du skall kunna binda din häst.

San  Gimignano är känt för sitt vin, så vinprovning var på sin plats

Lucca, Toscana

Idag var jag till Lucca, en stad som strax utanför Pisa, som är omgiven av en intakt stadsmur. Stadsmuren var förrädisk, den såg likadan ut hela varvet runt staden, så jag gick vilse mer än en gång. Jag kan inte skylda bara på muren, för nästan varje gång efter att jag gått in i en affär hade jag tappat riktningen när jag kom ut igen. Med andra ord såg jag samma gata x-antal gånger, så många gånger att det till slut blev riktigt pinsamt att igen gå förbi den där samma försäljaren.

Medan jag stod och väntade ut regnet såg jag några träd uppe på ett torn (se bild nedan). När regnet avtagit tog jag sikte på träden och började gå, och hittade ett vackert torn med en fin utsikt över stad. Uppe på tornet växte det faktiskt 4-5 träd.

Träd ovanför hustaken

Stadsmuren



Staden hade ett helt fantastiskt vackert torg som var omöjligt att få en bra bild på, men här är en lånad bild för att kunna dela med mig av känslan som präglar Lucca:



Soligt i Pisa


En till bild på tornet .. Man kan inte få nog av det.

Pisa, Toscana

Språkkurs avklarad (puh)
Lägenhet hittad (tjoho)

Nu, nu skall jag backpacka i några veckor. Imorse bestämde jag mig för att börja resan i Pisa.
Tornet i Pisa som verkligen lutar. Jag hade inte förväntat mig att det faktiskt skulle luta så mycket som det gör.






Det finns mera än ett lutande torn i Pisa

När regnet ställer till det

Tredje gången det regnar i Siena på en månad är morgonen då 200 studeranden skall ta sitt pick och pack och dra vidare. Låt mig säga såhär, det var många våta kappsäckar den morgonen. Det störtregnade hela förmiddagen.

Med min tältliknande outfit var båda jag och min väska torr. Jag skrattade gott åt hur jag såg ut, medan mina våta medstuderanden kallade mig för ett proffs.

Busstationen var översvämmade. De som hade rullväskor som var relativt torra, var inte längre torra efter att ha blivit dragna genom vattnet.

Glass i stora lass


Efter en månad i Italien har jag nya favoritsorter - ananas, persika och vattenmelonglass.