torsdag, oktober 18, 2012

En ny frisyr

Idag hos frissan blev jag klippt med en rakapparat. Av en man. Klipper män kvinnor i Finland? Med en rakapparat?

Att bo i Siena


Siena är en labyrint av gränder. När man väl lärt känna de riktigt små gränderna kan man lyckas undvika de värsta turistströmmarna. Förutom att jag bor alldeles intill de två huvudturistattraktionerna finns det runt hörnet en utkikspunkt som fascinerar oberoende vädret.

De bästa

Tack för besöket! Ni är guld värda!



Såhär skriver man "ciao bella"...
Färggranna familjen
(vi hade det roligare än det ser ut!)

Crossaint paradiset
Här är någon som vet
hur man packar lätt!

En djupdykning i ordförråd

Hittills har jag klarat mig bra på en ordbok mellan italienska och engelska, de ord som jag inte kunnat på engelska har jag också avfärdat på italienska. Nu är det tydligen tid för en ny utmaning, när mitt engelska ordförråd inte räcker till för de ord på italienska som jag behöver lära mig. Ibland räcker inte ens mitt svenska ordförståelse till, då är google min bästa vän. 

Men efter att ha gått igenom alla dessa tre moment har jag för länge sedan tappat tråden på föreläsning, det vill säga om det någonsin fanns en tråd att följa. Tydligen har jag kommit in i ett stadium då jag inte kan låta bli att kommentera pedagogiken här. Jag är då verkligen märkt av mina pedagogikstudier!

Italienarna och engelska

Idag på psykologilektionen (okej, nu nämnde jag den igen) sökte professorn en frivillig person som ville läsa upp en text på engelska. Själv ville han inte göra det på grund av sitt dåliga uttal (??). När en stackars brittisk tjej hade läste den första meningen brast hela auditoriet på cirka 100 personer ut i ett nervöst skratt. Det säger kanske någonting om universitetsstuderandes engelska kunskaper (och om professorns pedogogiska insikter - att han täcktes utsätta en utbyteselev för det).

Ja, jag är märkt av mina pedagogikstudier! :)