onsdag, april 24, 2013

Jakten på hemresan

Efter att ha varit på jakt efter en överkomlig flygbiljett hem i ett par veckor har jag kommit fram till några saker:

1. Det BORDE gå att resa från Toscana till Österbotten på ett dygn, utan att övernatta på något flygfält.
2. Det är INTE ok att lägga ut en huvudlös summa pengar på en resa som kräver ett oändligt antal byte av transportmedel.

Tyvärr är det helt omöjligt att kombinera dessa båda krav. Jag har alltså fått tänja både på min tidtabell och min flexibilitet för att ha en chans att ta mig till norrut.

Resultatet? Det kan inte hjälpas, jag måste sova en natt på en flygplats och börja jobba i Finland en dag senare än jag velat. Min enda tröst är att flyget från Italien är på kvällen så jag har gott om tid att ta mig till flygplatsen och att jag hittade en flygbiljett till Österbotten för mindre än 200 euro.

Det där med posten

Jag har fått en ny livsuppgift som postinsamlare. Ja-a, eller skall vi säga så att mina vänner anser tydligen att det är tryggare att deras post anländer till min postlåda än deras egen. Själv har jag inte stort förtroende för min postutdelare eftersom min roomie väntade förgäves på ett paket i höstas. Var paketet hamnat är fortfarande ett mysterium. Tydligen är ändå min postlåda tryggare än andras postlåda, vilket kanske säger något om posten här.

Vad jag tycker om Sienas postkontor, det skall jag inte gå in på den här gången. Föreställ er ett stekhett rum proppfullt med människor som gör allt för att slippa kösystemet och otrevlig personal som helst skulle se att du drar dit pepparn växer ... Inte min favoritplats alltså.