torsdag, november 08, 2012

Ett försök att studera

Tog tillfället i akt att en torsdagskväll ge anteckningsboken ett riktigt ordentligt bad med tevatten. Tyvärr får datorn, telefonen och mina tre kursböcker som också stod på skrivbordet ännu vänta på sin tur. Suck.


En överraskningsfest

Igår var det min goda vän Carlas födelsedag. Vi överraskade henne med en födelsedagsmiddag. 
Och överraskad blev hon verkligen!



Gäster som gömmer sig i väntan på födelsedagsbarnets ankomst

Anna

Min favoritbild som så bra beskriver hur det är att vänta vänta vänta på att födelsedagsbarnet skall komma

Äntligen här! Carla längst till vänster med en Hawaii-krans runt halsen


Rulltrappan som transportmedel

För att beskriva fenomenet rulltrappor i Siena skulle jag vilja stifta några nya begrepp. Vad sägs om rulltrappstunnelshus, rulltrappsfortskaffningsmedel och rulltrappshusingång. Inga höjdarbegrepp precis, men de förklarar hur det är att bo i Siena.

Siena är en liten stad med ett stadscentrum som ligger uppe på tre kullar. Lättast tar man sig fram till fots. Det finns några bussfunderingar, men de är begränsade av att Siena består av ett oräkneligt antal smala gränder.

Eftersom jag har förmånen att både bo och studera innanför stadsmurarna har jag sällan ärenden utanför stan. Men varje gång jag tar mig utanför stadsmuren som omger stadscentrumet (på svenska skulle vi kall området för "gamla stan") har jag förmånen att åka rulltrappor. 

Rulltrapporna är ett ganska lustigt fenomen. Du hittar dem i olika hörn av stadsmuren för att man inte ska behöva bestiga den cirka 300 meter höga sluttningen som Siena är byggd ovanpå till fots. Otroligt smidigt, jag kan inte låta bli att älska mitt rulltrappsfortskaffningsmedel

Okej, det är nog dags nu att fräscha upp mina kunskaper om svenskans sammansatta ord.

Jag i "rulltrappshusingången"