torsdag, maj 09, 2013

En dag i Florence

Den här veckan har jag äran att ha gäster hemifrån. Vi inledde tiden tillsammans med en dag i Florence. 


Min fantasibild över hur det ser ut i Italien .. efter 9 månader här hittade jag äntligen cafét som precis motsvarade min fantasibild, till och med den supertrevliga kyparen som inte kunde ett ord engelska passade perfekt in.

Kupolen i domkyrkan i Florence

Tydligen behövde huset byggas ut

Pålägg på italienskt sätt

Det som vi kallar pålägg och lägger tillsammans med smör på mörkt bröd kallar italienarna Tagliere och äts med kniv och gaffel från en tallrik. Köttet skivas på plats och är av högsta kvalitet. Bröd serveras till, men skall ätas som tillägg, och inte som underlag för vad vi skulle kalla pålägg. Det är fantastiskt gott och en njutning för ögat.



Skillnaden

"Bara en annan medeltida mur uppe på en kulle" -  för italienarna är det inget speciellt alls, för en finländare efter nio månader i Italien är det fortfarande en fantastisk syn.