lördag, april 27, 2013

Maremma i Toscana

Efter att ha bott i Toscana sedan augusti är ordet maremma vid det här laget välbekant. Människorna i Toscana använder det som ett förstärkningsord/svärord. Däremot var det inte förrän förra veckan som en kompis berättade åt mig att ordet kommer från att det finns en region i Toscana som heter Maremma, och att det var dit som pesten först anlände och sedan spreds till resten av Toscana. Därför används namnet ännu idag som ett ord för att uttrycka något negativt.

Bara någon dag efter jag fick reda på att det finns ett ställe som heter Maremma blev jag erbjuden av en grupp vänner att följa med på en utflykt till just Maremma. Efter att ha suttit fast i trafikstockning en timme strax utanför Siena (15 km på 1 h) kom vi så småningom oss fram till kusten och Maremma. Trots att vädret var molnigt var det så pass varmt att vi kunde ta oss en tupplur på stranden i bara t-skjorta.






















Baksidan med kollektivboende

Nej, det är inte en mardröm, det är en vanlig dag i mitt kök.


Suck.

Spanskt besök


Den här veckan har jag min goda spanjorska vän på besök. Vi lärde känna varandra under höstterminen och det är nu mycket roligt att ha henne tillbaka i knutarna!

Bättre med jackan på

"Va, du kan inte vara finländare!" är en kommentar som jag fått höra upprepade gånger den här veckan när min italienska vänner och jag har helt olika åsikter om hur varmt det är utomhus. Så här såg det ut i torsdags. Det är alltså inte jag som går med shorts utan tvärtom.

Finland och Italien