tisdag, september 11, 2012

Cinque terre



Åtta timmar, en miljon trappsteg, 210 bilder på kameran, en lustig solbränna och många liter vatten senare .. har jag sett alla fem byarna i Cinque terre. Imorse tog jag tåget till byn längst bort, och gick sedan hela vägen tillbaka. Det skulle inte ha varit ett så långt projekt om inte en av sträckorna var stängd så jag fick ta en "genväg" upp på ett berg.

Det var en helt helt underbar vandring. Det är så otroligt vackert här! Och jag hittade världens bästa glass. Efter 1,5 månad i Italien slår den här glassen all glass jag ätit hittills.

Då man inte vill tjuvlyssna

 Via dell’Amore (kärlekens väg) är en helt underbar promenad längs med klipporna som stupar ner i det turkosblåa vattnet utanför Riomaggiore i Cinque Terre, Italien. Vägen är kantad med olika kärleksbevis som folk lämnat efter sig. Just därför var det så typiskt att jag hamnade att gå bakom ett svenskt par som hade ett seriöst gräl. Jag försökte spurta förbi dem, men deras röster var omöjliga att ignorera.

OM man måste gräla när man går längs med en väg som är känd för sin romantiska stämning, då kan man väl ändå gräla om något konkret. Deras gräl var något av det mest flummiga samtal jag någonsin hört. Jag lyckades hålla mig från att vända mig om och be dem ge ett konkret exempel på vad de menade istället för att prata om hur den andra personen i allmänhet alltid gör.

Några bilder från Via dell'Amore:



Riomaggiore, Cinque Terre i Ligurien

 




En bildbomb från Montefalco











Barnkalas







Häromdagen skrev jag om hur ovant det är för mig att se barn leka sent på kvällen. Ikväll gick jag förbi ett barnkalas på ett litet torg i Riomaggiore. Det var ett tre års-kalas klockan nio på kvällen.