tisdag, maj 14, 2013

Motivationens effekt

Jag har hittat en ny favoritblogg av en typ som är helt fenomenal att förklara grammatik på ett tydligt OCH underhållande sätt. Det ÄR möjligt! Kolla in honom här http://yourdailygerman.wordpress.com/about/. Ännu roligare var det idag då jag läste om honom och insåg att hans historia med språk inte är helt olik min, bara att hans språkintresse väcktes då han var i Finland (av alla ställen!). Undrar om det var finskans många grammatikregler som väckte honom till liv? ;)

Såhär skriver han på sin blogg:
"This passion [for languages] developed when I was in Finland and I was confronted with foreign languages every day. Before that, I actually thought I sucked at languages. My grades weren’t great, I was glad when I could opt out French and I couldn’t even describe the way to Berlin Brandenburger Gate in English properly without breaking my tongue and using my hands like a mime. But I think when you really want to learn something, you can learn it very quickly. And it is never too late… I mean, I was already 54 when I was in Finland."

Just det, när du verkligen vill lära dig något, då är nästan allting möjligt.

Ett 1000 år gammalt lantbruk

Tenuta di Spannocchia är en bondgård som funnits i 1000 år utanför Siena. Idag ligger området i ett naturreservat och bondgården lever vidare med biologisk odling som ledmotiv.

Olivträd

















Tornet med en historia på 1000 år





Terassen

















Trädgården



Basilika och rödbetor

Rosmarin
(Mamma, den här är bilden är åt dig!)





Utsiken



Utsikten från tornet




Djuren

















Och några andra bilder som jag tycker om ...















Födelsdagsmiddag

Min 25års dag ligger runt hörnet, och jag hade den stora förmånen att få fira den i Italien tillsammans med mina kära mor- och farföräldrar. Det händer inte varje dag!

Födelsedagsros 

Lasagne
Uppvaktning