fredag, januari 11, 2013

Finländska tänder

Finländare har vita tänder tror italienarna efter att ha sett den här reklamen. 
Engelsk textning finns.




Vackra Siena

Om du följt mitt blogg ett tag tror jag att det inte finns någon som helst risk att du glömt hur Siena ser ut eller hur vackert jag tycker att det är. Men om du ändå mot förmodan har gjort det så är det min ära att påminna dig.

This is my Siena.








Ps. Omöjligt att avgöra vilken årstid det är från bilderna, visst? 
Jag kan dock lova att bilderna är tagna igår.



Anpassningssvårigheter

Det är nog märkligt hur man i Italien fortfarande är inne på vad jag tycker är en hösttermin efter julen. För mig innebär januari en ny kula med studierna, men här går jag i precis samma fotspår som jag gjort hela hösten. Jag kommer på mig själv att uppleva det frustrerande att "inte komma vidare".

Som bäst håller jag på och förkovrar mig i 470 sidor psykologi på stel byråkratisk italienska, för att klara examen förutsätts du kunna hela boken mer eller mindre utantill. Jag kallar det "encyklopedi-tenten", för efter den är avklarad i slutet av januari kommer jag att (måsta) vara en levande uppslagsbok i kognitiv psykologi. Fråga mig vilket namn och vilket experiment som helst och jag vet det. Förutsatt att jag fortfarande kommer ihåg de dagen efter provet, jag betvivlar det. "Meningsfullt", det är allt jag har att säga.

Jag har nog lite svårt att anpassa mig till och ännu mindre acceptera hur studierna här ser ut. Å andra sidan så var det aldrig mitt mål, mitt mål var att uppleva Italien. Och jag älskar det.