onsdag, november 07, 2012

Min vardag

Det här är bilder från min vardag på universitetet.

Utsikten från en av mina föreläsningssalar.
Fakulteten är belägen i ett gammalt sjukhus.
Utsidan är vacker, men insidan är precis som ett gammalt sjukhus.

Utanför en av mina föreläsningssalar finns stadsmuren ...
... och en stor port.

Jag överlevde (nästan) dagens kulturkrock

Ett inlägg tillägnat E - med önskan om att en av mina bloopers ska förgylla din kväll.


Under mina år som universitetsstuderande har jag utvecklat en studieteknik som innebär att jag - för att kunna koncentrera mig under föreläsningar - har med mig sticksömmen. I samband med höstens ankomst i Italien blev jag alltså sugen på att inleda en sticksäsong också här.

Sagt och gjort. Jag kände mig ändå lite blyg när jag smusslade fram sticksömmen idag på en föreläsning. Det gick ändå ganska bra, jag stickade mig igenom den första halvtimmen av lektionen.

Halvvägs in i lektionen blir det alldeles tyst i föreläsningssalen. Först märker jag ingenting, tills tjejen bredvid mig knuffar i mig. Jag tittar upp och märker att precis ALLA i hela salen stirrar på mig. Föreläsaren har upptäckt att jag stickar och han kan inte tro sina ögon. Det kunde föresten ingen i hela salen, nu när det lade märke till vad jag gjorde.

Vad gör man när man har 100 par ögon som stirrar på en mitt under en föreläsning? Min överlevnadsinsikt sade åt mig att det är nu eller aldrig som jag ska dra fram all humoristiska fraser jag kan på italienska och på något sätt tog jag mig ur situationen utan att få en hjärtattack av kulturchocken. Tydligen är det en ovanlig talang att kunna sticka i Italien.